Saturday, March 25, 2006

a ja tak

Ze strony O2 KUCHNIA:
"Pierogi ze sliwkami suszonymi, Jak podawac?
Najlepiej smakują polane roztopionym masełkiem i posypane cukrem. Moja babcia polewała takie pierogi smażoną śmietaną, takimi wiórkami. Ale kto dzisiaj smaży śmietanę :-)"
Ano ja smaze. Pierogow brak (choc byly na Woli na Swieta). Lukasz chodzi kolo smietany jak kolo jeża, ale ja skacze z radosci - zaraz wpalaszuje leniwe ze smazona smietana. Czasem mozna pozwolic watrobie troszke ciezej popracowac, a co tam, nie zawsze musi odpoczywac. Oczywiscie uwaga: w celu przygotowania smazonej smietany nalezy uzyc produktu pelnotluszczowego, najlepiej od Zony Pana Jozka! Mamo, pozdrawiam Ją serdecznie.

1 Comments:

Blogger buruuberii said...

Pewnie tak jest, pamietam ten lekko kwasny smak od dawna, a zapach - odrobine przypalone maslo. Przyznaje, ze jest to mocno specyficzne... na o2 kuchnia o tym slyszeli, ale pewnie to tez ktos z Krygu :))))
Podrowienia Mati!

3:41 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home